Uusimmat viestit

by sibby
Muutama hahmo meni kuolemaan:

Qia Thorgara
kohtasi loppunsa matkalla Tremasista Kalmaniin. Hurjasteleva kuski ei ehtinyt väistää vastaantulevia vaunuja ja huonostihan siinä kävi sateen pehmittämällä tiellä. Qia liiskaantui matkatavaroiden alle ja menehtyi myöhemmin saamiinsa sisäisiin vammoihin.

Týneve Dúruinir menehtyi ratsastusonnettomuudessa. Putosi hevosen selästä ja löi päänsä. Karkumatka takaisin kotiin Na'wein puolelle avioliittoa pakoon jäikin sitten viimeiseksi reissuksi.

Myös Naerda Riannon kohtasi loppunsa. Tämä tapahtui hänen saatuaan verenmyrkytyksen. Poika Jerim päätyi lopulta isänsä luokse.

Palkkio: 90 (3 x 30) peliviestiä pelaajalle sibby (3349>3439).

- Tredstone
by pasadena
Itse haluaisin tehdä nuoren kääpiökapinallisen, jolla on suuria ideoita ja ideaaleja tulevaisuutta varten. Jos joku haluaisi tehdä hahmolle samanhenkisen kaverin, ota yhteyttä :>
by vaeltaja
Troianissa on viiden vuoden aikana ehtinyt tapahtua monia asioita joista ei ehkä ole kirjoitettu niin paljoa kuin pitäisi. 

Yksi näistä on koulut ja koulutusjärjestelmä. 

Pääsevätkö lapset kouluun?

Kyllä ja ei. Troianissa on sen historian aikana ollut hallitsijoita jotka ovat pyrkineet tekemään kansastaan sivistynyttä ja lukutaitoista. Troianissa on ollut olemassa koulujärjestelmä jossa lapset on alunperin pyritty opettamaan lukemaan, laskemaan ja kirjoittamaan. Ideaalisti lahjakkaat oppilaat olisi sitten poimittu kouluttautumaan eteenpäin. 

Oppilailla tarkoitetaan nimenomaan poikia. Alunperin koulut perustettiin vain pojille, mutta kuningattarien vaikutuksen myötä myös tytöille tuli mahdollisuus kouluun.
Se kuinka moni tyttö ja poika käy koulua pidempään kuin yhden vuoden vaihtelee perheestä ja alueesta. Osa ei käy edes vuotta. 

Rikkaiden perheiden lasten koulutus tapahtuu kotiopettajien ja palkattujen opettajien kautta, jolloin lasten koulutus on aivan eri tasolla kuin suurimmassa osassa maaseudun kouluja. 


Kuka on vastuussa kouluista?

Alunperin kouluista vastasi kruunu.

Nyttemmin vastuita on jaettu uskonnollisille yhteisöille kuten munkkikunnille ja papittarille. Joissain tapauksessa alueen aateliset tarjoavat koulun lapsille, mutta osalla alueista järjestävä taho ja vastuu ovat häipyneet historian hämäriin ja kukaan ei huolehdi asiasta.
Näin on voinut olla jo usean sukupolven ajan. 

Kaupungeissa erilaiset killat ja ammattikunnat saattavat järjestää omia koulujaan. Meresissä ei tällä hetkellä ole minkäänlaisia kouluja ihmisille, Ganosportissa kouluista vastaa Äidin rakkauden sisarkunta, Kalmanissa ei ole ollut julkista koulua tarjolla sitten sodan syttymisen ((??? ehkä? onko näin???)) ja Tremasissa toimii lahjoitusten turvin köyhäinkoulu ja eri kiltojen silmäätekevien lapsille on kouluja. 


Onko Troianissa yliopistoja ja muita ns. korkeamman asteen kouluja?


Ei. Troianissa korkeampi koulutus tapahtuu oppipoikajärjestelmällä.
Mitäs muut sanoo?

by Tredstone
TROIAN TÄYTTÄÄ TAAS VUOSIA!

13.5.2019 Troian saavuttaa huikean viiden vuoden iän! Tämän juhlistamiseksi alkavat viime vuoden tapaan Hahmoviikot, sekä uusi Event: Uutisia Rothwynistä.

HAHMOVIIKOT

Seuraavan kahden viikon ajan Troianissa on käynnissä hahmoviikot. Tämä tarkoittaa, että kaikkia pelaajia kannustetaan luomaan uusia hahmoja ja sivuhahmoja.
Lisäksi pelaajat, joiden seuraavaan hahmoon vaadittava tasomäärä ei ole tullut täyteen, voivat tästä huolimatta tuoda uuden hahmon peliin, eikä se jatkossa vähennä mahdollisuutta hahmoihin, kun saavuttaa seuraavia pelaajatasoja!

Luontikannusteen lisäksi hahmoviikkojen ajan on tänä vuonna voimassa myös palkkio hahmon surmaamisesta! Tämä voi tapahtua pelissä vapaavalintaisin keinoin, tai vain ilmoittamalla hahmon kohtaamasta turmiosta ja sen tavasta tähän ketjuun. Palkkio 30 peliviestiä/kuollut pelihahmo.

Hahmoviikot ovat voimassa seuraavat kaksi viikkoa (13.5.-27.5.2019).

Keitä kaivataan:
- Edelleen lisää Troianin ihmisaatelia, etenkin drotseja eli kuninkaan neuvonantajia. Nyt jos koskaan on mahdollisuus vaikuttaa Troianin valtakunnan tapahtumiin. Ota yhteyttä ylläpitoon, jos kiinnostuit!

- Haltianeuvoston jäseniä. Ylläpito toivottaa tervetulleeksi niin uudet haltiasuvut, kuin vanhoihin sukuihinkin liittyvät jäsenet. Otathan kuitenkin yhteyttä suvun luoneeseen tai vastuuhenkilöksi ilmoitettuun pelaajaan, jos olet kiinnostunut olemassaolevan suvun jäsenestä!

- Oletko kiinnostunut kääpiöistä? Kääpiöiden kansallinen liike on yhä kasvamaan päin, ja tämän pohjalta olisi mahdollista lisätä myös kääpiöiden vaikutusta Troianin politiikkaan. Otathan yhteyttä ylläpitoon, jos poliittiset juonet kääpiöiden osalta kiinnostaisivat enemmän!

Yllämainitut ovat pelkkiä esimerkkejä: Troianissa on tälläkin hetkellä meneillä valtavasti juonikuvioita ja ties mitä pientä tapahtumaa. Jos kaipaat omiin juoniisi jotakin tiettyä, nyt on mitä parhain mahdollisuus mainostaa myös mahdollisia tarvittavia hahmoja/sivuhahmoja tähän ketjuun!


Pakollinen muistutus suurempiin juoniin vaikuttavien hahmojen tekijöille
Jos pelaaminen juonihahmolla ei lopulta kiinnostakaan, otathan rohkeasti yhteyttä ylläpitoon (yksityisviestitse, keskusteluryhmän kautta tmv. tavalla), jotta sen kohtalosta voidaan sopia järkevästi. Millään hahmolla ei ole koskaan pakko pelata, eikä sen suhteen tarvitse tuntea velvollisuutta saati häpeääkään!
Jos pelaaja kuitenkin katoaa tai lopettaa ilmoittamatta toiveitaan hahmon suhteen, ylläpito joutuu päättämään vaikuttavien hahmojen ja sukujen kohtaloista, jotta pelin juonikuviot eivät jumittuisi, mikä on aina ikävää kaikille osallisille. Tämän välttämiseksi todellakin kannustamme kertomaan ongelmista mahdollisimman varhain, jotta ne saadaan ratkaistua.
by Tredstone
Heii,
kyselisin onko kiinnostusta lähteä Taikakoulu Châteaun kanssa linkinvaihtoon? :D 

Ja teillä on kyllä söpöltä näyttävät nuo tekstinmuokkaus-painikkeet x3

Mukavaa kesää!
-Fabs,
Taikakoulu ChâteaustaHei, linkinvaihto sopii mainiosti! Päivitänpäs linkin listaan hetimiten.
Hyvää kesän alkua sinnekin!