Uusimmat viestit

by pasadena
Sijoittuu Kalmaniin, 14. päivä Ensimmäistä Sadonkuuta 2219.
Kauppias Hariwaldin punakylkinen talo Carad Mandessa oli komea näky. Jopa liiankin komea ottaen huomioon, että sen ainoa asukas oli kauppias itse; miehen vaimo oli kuollut vuosia sitten, tytär oli naitettu Ganosportiin ja poika oli tiettävästi muuttanut asumaan omilleen. Kaksi naista, taloudenhoitaja ja piikatyttö kulkivat kohti rakennusta kukkuraiset korit lanteillaan. Nuorempi piti vanhemmalle pihaporttia auki, kun he suunnistivat talon takaovelle, joka vei keittiötupaan. 

"Dunstan! Me tulimme nyt. Auttamaan," taloudenhoitaja käski kantavalla äänellä, mutta kukaan ei vastannut. "Missä se nulkki on?" 

Piikatyttö kihersi hiivatessaan painavan korinsa pöydälle. "Se varmaan nukkuu jossain komerossa. Tai se on lähtenyt taas luvatta kaupungille." Taloudenhoitaja tyytyi huokaisemaan raskaasti. "Ja jättänyt koko paikan varkaiden pitopöydäksi. Siinä on meillä talonvahti. No, aletaan me päivällisen tekoon." 

Naiset suomustivat ja suolistivat torilta ostamansa tuoreen hauen, pilkkoivat sipuleita, valmistivat persiljakastikkeen, paistoivat kalan talouden suuressa uunissa ja keittivät perunat. Ulkona valo alkoi jo taittua, kun taloudenhoitaja kääntyi piian puoleen. "Mene sanomaan herralle, että ruoka on valmista." 

Tyttö irvisti itsekseen, mutta pyyhki kätensä esiliinaansa ja lähti vastentahtoisesti eteisaulaan, josta nousivat portaat yläkertaan ja kauppiaan makuuhuoneeseen. Kului hetki ja piika palasi. 

"Ei se vastannut. Kai se nukkuu vielä." 

Taloudenhoitajan otsa rypistyi. "Koputitko sinä kunnolla?" "Koputin! Ihan hakkasin sitä ovea. Ja melkein huusin, että päivällinen on katettu! Ei se ole minun vika, jos se mies nukkuu kuin pölkky." 

Vanhempi nainen puhahti tuskastuneena, viskasi käsissään olleen keittiörätin pöydälle ja lähti itse kiipeämään portaita. Piika seurasi vanavedessä epäileväisen näköisenä. Päästyään ovelle taloudenhoitaja naputti terävästi rystysillään sen pintaa ilmoittaen samalla kuuluvalla äänellä: "Herra, herätys! Päivällinen on valmiina." 

Kukaan ei vastannut. Piikatyttö näytti hieman omahyväiseltä. Taloudenhoitaja veti henkeä ja koputti uudestaan tällä kertaa niin jyskyttäen, että ovi naksahti auki. Nainen työnsi sitä kunnolla, ja näki makuuhuoneen lattialla verilammikossa makaavan kauppias Hariwaldin, joka tuijotti jähmettyneillä silmillä ylös kattoon. Turkiskauppias Theoderich Hariwald on löytynyt tapettuna kodistaan Carad Mandesta! Puukotettuna, sanovat. Mies on maannut kuolleena monta tuntia ennen kuin palvelijat löysivät hänet. Tarkemmalla etsinnällä paljastui, että taloudesta on kadonnut kaksi hopeapikaria ja palvelijapoika, joka on häipynyt tiehensä. Vartiosto valvoo siltoja, lauttoja ja muuta vesiliikennettä. 

*****

Hariwaldin murhasta etsitty palvelija on löytynyt! Poika yritti lahden yli kalastajan veneessä, jäi kiinni, kun tarjosi yhtä pikareista maksuksi. Epäilty on viety kaupungintyrmään ja tuomion uskotaan langetettavan heti lähipäivinä. 

*****

Kalmanin oikeus täten määrää: Dunstan Wigmund, palvelija, kuusitoistavuotias, tuomitaan isäntänsä Theoderich Hariwaldin murhasta. Tuomion oikeaksi julistamista ja toimeenpanoa varten tuomittu lähetettäköön Kruunun tuomioistuimen eteen Tremasiin.
by vaeltaja
Kunnianarvoisa kauppias ja orjanvälittäjä herra Rollon on löytynyt mitä julmimmin murhattuna! 

Rollon oli erittäin rakastettu ja kunnioitettu osa yhteisöään, joka on äärimmäisen järkyttynyt tapahtuneesta. Kalmanin vartioston komentajakin on ilmaissut syvät osanottonsa herra Rollonin perheelle, jonka on jo tuntenut vuosien ajan. 
Mies ja hänen lähin pavelijansa löytyivät julmasti murhattuina, roikkumasta asuintalon ylimmän kerroksen ikkunasta heitetystä köydestä. Pikkulinnut kertovat miesten olleen täysin alasti ja että naru oli sidottu noiden nilkkojen ympärille. 

Kuinka kukaan tekisi näin vanhalle ja harmittomalle miehelle? Rollon ei tiettävästi ole tehnyt pahaa edes kärpäselle, mutta pahat kielet kuiskivat kaikenlaista. Rollonin perhe on toivonut että näitä ilkeitä huhuja ei leviteltäisi. 

Moni kuiskiikin kaduilla: Voi mies parkaa! 

Samalla kuitenkin kuuluu puhuttavan että Rollonilla olisi ollut tekemistä kaupungissa kadonneiden lasten kanssa ja että tämä olisi ollut merkki. Mutta merkki mistä?

Vartiostolta odotetaan toimia. 

- 31. Toista suvenkuuta 2219
by vaeltaja
"Ei se komentaja ollutkaan kuollut."
"Ei niin, mutta Äiti ja Soturi auttakoon! Täytyykö tässä vielä ruveta sotimaan kääpiöitä vastaan?"
by Tredstone
Sanoisin, että antaa mennä oman mielen mukaan, . Jos kyseessä on tosiaan isompi ja hienompi asumus paikalla, jota kukaan ei välittömästi himoitse, niin ei varmaan sekään purkulistalla ykkösenä (vaikka suurin osa ihmisistä tuonne slummiin ajan myötä ahtautuisikin, kyllä etenkin varakkaampia ihmisiä varmasti asuu edelleen pitkin kaupunkia - ellei haltianeuvosto päätä rajoittaa ihmisten oikeuksia vielä lisää tms.). Toisaalta jos haluat vetää jotain juonta häädöstä tai yllä kummittelevasta häätöuhasta, niin onnistunee sekin helposti!
by Trixy
Mulle heräsi kysymys omaan hahmooni liittyen. Siis kun erään ihmishahmoni sukukartano (Firik) on sijainnut tähän asti Sinikattokaupungissa ja toistaiseksi olen pelannut niin, että he (kaksi NPC-HAhmoa eli Firikin vanhemmat) saava jäädä sinne mutta maksavat jumalatonta veroa haltioille (koska ovat likaamassa maisemaa). Eli voinko edelleen jatkaa sitten niin, että he saavat olla siellä vai pitääkö mun nyt heittää ne ns ulos sieltä :D